Doula Natuurlijk

Ondersteuning in een bewuste zwangerschap en geboorte

Over mij

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je mijn website gevonden hebt. Ik zal me hier kort voorstellen. Mijn naam is Anne Salet, geboren in 1987 en opgegroeid in Grave met twee broertjes en lieve ouders. Aandacht voor mens, dier en natuur waren altijd erg belangrijk.

In 2008 ontmoette ik de fijnste man waarmee onze kinderwens in 2015 in vervulling ging, onze zoon Abel werd geboren. Daarna werd in 2017 onze dochter Kaat en in 2019 onze zoon Toon geboren. Het proces van zwanger willen worden, zwanger zijn, bevallen en mama en/of papa worden vind ik heel bijzonder! Je leert jezelf en elkaar op een heel andere manier kennen, je ontdekt je sterke kanten maar ook hoe kwetsbaar je kunt zijn. Tijdens mijn zwangerschappen kreeg ik inzichten waar ik van te voren niet wist dat ik ze had, ik kon makkelijker beslissingen nemen over zaken die 'echt' belangrijk zijn in het leven.

Door mijn eigen zwangerschappen, bevallingservaring en moederschap ontwikkelde ik steeds meer bewondering voor het vrouwelijk lichaam en de interesse in de geboortezorg. Ik voel de passie om vrouwen te laten zien hoe magisch dit proces is en hoe jouw partner hier een belangrijke rol in kan hebben.


Persoonlijke interesse

Van jongs af aan zijn er onderwerpen die telkens terug keren in mijn leven. Ik ben en idealistische vrouw en wil me daar graag voor inzetten.

Onderwerpen die ik belangrijk vind zijn;

Gelijke rechten, mensenrechten, vluchtelingen, dierenrechten, milieu, duurzaamheid.

Daarnaast heb ik interesse in;

Kruiden en de medicinale werking daarvan, zelfvoorziening en hoe ik een kleine voetstap achter kan laten op de aarde.

Loopbaan

Opleidingen die ik heb gevolgd zijn:

Sociaal Cultureel Werk, ROC Eindhoven

Fine Arts aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht; waarin ik sociale participatie-projecten en bewustwordings-projecten deed in woonwijken en in asielzoekerscentra.

Na jaren gewerkt te hebben in een museum, was het tijd voor verandering. Ik voelde, na mijn eigen zwangerschappen en bevallingen, de passie om vrouwen en hun partner in het geboorte proces te ondersteunen.

Momenteel studeer ik aan de Opleiding tot doula bij het Holoshuis in Utrecht.

Mijn eigen baringen

De drie bevallingen van onze kinderen waren magisch! In deze reis heb ik veel geleerd over mezelf, het geboorte proces en over de keuzes die je hebt.

Tijdens mijn eerste twee bevallingen was ik te weinig bewust van het feit dat ik in mijn beval bubbel moest stappen. Ik liet alles op me af komen, dacht 'hier is mijn lichaam voor gemaakt' en dacht dat die bubbel vanzelf zou komen, ik bleef vriendelijk tegen iedereen en daardoor kwam die bubbel niet...

Je moet echt naar binnen keren en je afsluiten van de buitenwereld. Dat heb ik bij de derde bevalling ervaren. Mijn eerste twee kinderen zijn met een keizersnede geboren wegens niet vorderende ontsluiting (een lange bevalling waarbij ik dus niet in mijn bubbel stapte) maar ook deze bevallingen waren prachtig en kalm.

Bij ons derde kind was ik ervan overtuigd dat ik het kon, voelde me vol vertrouwen, ontspannen, had me verdiept in het proces en had de regie over mijn bevalling. Ons derde kindje is dan ook op een prachtige, natuurlijke manier in bad geboren.
Daarom doula


Veel vrouwen zien op tegen de bevalling. Dit komt voornamelijk door de negatieve verhalen die vertelt worden, je niet weet wat er gaat gebeuren of de angst voor pijn.

Ik vind bevallen het mooiste wat er is. Natuurlijk is het intens, maar als jij je goed voorbereid, verdiept en vertrouwen hebt in jezelf, kun jij dit!

Ik wil jou en/of je partner ondersteunen om je bevalling vol vertrouwen in te gaan, zonder angst en waar jij je veilig voelt om naar binnen te keren. Waar jouw partner je rots in de brandig is en je ondersteunt om de hormonen in je lichaam optimaal te laten stromen. Samen zorgen we voor een fijne sfeer waarin jij in alle rust kunt baren en waarna jullie samen met een positief gevoel terug kunnen kijken. Ik wil jou laten ervaren hoe mooi bevallen is!

Wil je meer weten,

neem gerust contact met me op.

Groeten Anne