"Voel je vrij,

voel je veilig"


Ik ben er voor je, 

zodat jij los kunt laten

Doula ondersteuning

De periode van zwangerschap en geboorte van jullie kindje is bijzonder en intens. De transitie naar ouderschap gaat gepaard met veel fysieke en mentale veranderingen. Vertrouwen in je lichaam en de rust om jouw oerkracht te ontdekken zijn in mijn ogen essentieel voor een geboorte waarop je met een positief gevoel kunt terugkijken.

Als doula kan ik jou en je partner begeleiden tijdens de zwangerschap en geboorte, zodat je bewuste keuzes kunt maken en samen vol vertrouwen de bevalling tegemoet gaat. Ik ondersteun jou op lichamelijk gebied, bijvoorbeeld met massage, ademhalingstechnieken en baarhoudingen, en op emotioneel gebied, door je te helpen ontspannen, rust en vertrouwen te vinden, je moed in te spreken en naar je gevoel te luisteren. In de kraamtijd help ik middels verschillende technieken om je herstel te bevorderen.


Als moeder van drie kindjes waarvan 2 met keizersnedes en de derde vaginaal (VBA2C) geboren is, neem ik een stukje ervaring mee. Graag ondersteun ik jullie met mijn rust, passie en vertrouwen in deze bijzondere fase van zwangerschap tot geboorte en kort daarna om jullie kindje in liefde te kunnen verwelkomen.


Naast doula ondersteuning biedt ik ook losse sessies aan. Deze sessies kunnen jou/jullie helpen nog beter voorbereid en vol vertrouwen de geboorte tegemoet te gaan. Ik kan bijvoorbeeld meekijken naar jullie geboorte wensen. Naast de praktische zaken voel je misschien ook dat je meer wilt ontspannen, wilt zakken en oefenen met loslaten. Daarvoor biedt ik een speciaal 3th Thrimester Treat aan. Dit zijn drie sessie waarin jij volledig mag zakken in je lijf.

Verder kan ik wellicht iets voor je betekenen wanneer je kindje in stuit ligt, je te horen hebt gekregen dat je bevalling mogelijk ingeleid gaat worden i.v.m. dat je overtijd bent of wegens een andere reden. Meer informatie over deze losse sessies vindt je verderop op mijn website.

Voel je vrij om contact met me op te nemen.


Get inspired

Ben je aanvullend verzekerd? Dan zou het kunnen dat je verzekering een deel van mijn doula ondersteuning vergoed. 

"Ik help je vertrouwen op je intuïtie"

Wat is een doula?

Een doula is een deskundige en goed opgeleide vrouw, die de zwangere (en partner) emotioneel, fysiek en informatief ondersteunt. Ik heb geen medische achtergrond en kan me hierdoor 100% focussen op jouw emotionele en mentale proces. Ik wissel niet van dienst en blijf continu bij je tijdens de geboorte. Dit is heel fijn als je steeds wisselende verloskundigen of verpleegkundigen naast je hebt.

Een doula bewaard tijdens de baring de rust en biedt de aanstaande ouders een helpende hand. Op het gebied van ontspanning (massage), ademhaling, bevalhoudingen, grenzen en wensen bewaken en alles wat er nodig is. Maar ook op het gebied van coaching. Je moed inspreken, naar je luisteren of je gerust te stellen.

Tijdens de zwangerschap leren we elkaar kennen en bouwen we een vertrouwensband op, zodat jij/jullie je tijdens de geboorte volledig op je gemak bij mij voelen.


Waarom een doula?


  • Je wordt begeleid om zelf actief deel te nemen aan je eigen proces

  • Samen opzoek naar de manier van baren die bij jou past

  • De partner is actief betrokken bij de geboorte en wordt begeleid door de Doula in hoe hij/zij dit het beste kan doen

  • Continue begeleiding geeft betere uitkomsten voor zowel de moeder als de baby

  • 100% focus op de barende vrouw

  • Een luisterend oor

  • Angst en weerstand maken plaats voor ontspanning en positiviteit

  • Vrouwen die baren met een Doula ervaren minder pijn

  • Ik verzorg en verwen de barende vrouw zodat zij zich comfortabel voelt om haar/ jullie kindje te kunnen baren


"Ik ondersteun en versterk"

Voor wie?

Ik ben er voor iedereen! Iedere barende vrouw heeft baat bij de aandacht en ondersteuning van een doula. Per persoon bekijk ik waar behoefte aan is.

Je kunt een doula inschakelen omdat je; optimaal wilt genieten van de geboorte, omdat je tijdens de zwangerschap je goed wilt voorbereiden op wat komen gaat, als je deze zwangerschap alleen aangaat, je de wens hebt voor een VBAC vaginaal bevallen na een keizersnede, een (geboorte-) trauma hebt, als je angsten kent, etc. Kortom, voor iedere barende is het prettig om een doula aan haar zijde te hebben, zodat je zonder zorgen kunt concentreren op je eigen proces.Doula-effect

Heb je wel eens over het doula-effect gehoord? Uit onderzoek blijkt dat de aanwezigheid van een doula tijdens de geboorte vele voordelen heeft: