"Een magisch proces"

Voorbereiden, ontspannen, zakken, verbinden


Zwanger

Je bent zwanger, zo bijzonder wat er in deze reis allemaal op je af komt. In het begin van je zwangerschap ben je bezig met het regelen van praktische zaken zoals een verloskundige en kraamzorg, misschien ben je misselijk en aan het aftasten hoe het is om zwanger te zijn. In het tweede trimester komt er meer rust, je raakt iets meer gewend aan je zwangere lijf en gaat je hopelijk ook weer fitter voelen.

In het derde trimester komt de geboorte steeds dichterbij. Je hebt bijna alle voorbereidingen getroffen en je verlof komt in zicht. De tijd breekt aan waarin jij meer naar binnen mag gaan keren. Je focust je meer op jezelf en probeert de drukte van alle dag aan de kant te zetten. Hierbij zou een heerlijke zwangerschapsmassage of een voedende 3th trimester treats je wellicht kunnen helpen. Ligt je kindje in stuit of nader je de 42 weken, dan kun je daar onrustig van worden.

Als jij je ontspannen voelt en vertrouwen hebt in het proces, heeft dit een gunstig effect op de baring. Daarbij kan ik wellicht iets voor je betekenen. Welk gevoel heb jij als je aan de geboorte denkt? Hoe voel jij je, ben je gespannen of juist ontspannen? Lukt het om steeds meer naar binnen te keren en voor jezelf te kiezen? Na afloop van een sessie voel jij je rustiger en ben je echt klaar voor de baring!


Kijk gerust even rond en voel je vrij contact met me op te nemen als je vragen hebt.


Doula ondersteuning

Als doula kan ik jou en je partner begeleiden tijdens de zwangerschap en geboorte, zodat je bewuste keuzes kunt maken en samen vol vertrouwen de bevalling tegemoet gaat. Ik ondersteun jou op lichamelijk gebied, bijvoorbeeld met massage, ademhalingstechnieken en baarhoudingen, en op emotioneel gebied, door je te helpen ontspannen, rust en vertrouwen te vinden, je moed in te spreken en naar je gevoel te luisteren. In de kraamtijd help ik middels verschillende technieken om je herstel te bevorderen.

Meer infomartie over wat ik als doula voor jou/jullie kan betekenen, vindt je hier:


"Ik help je ontspannen en zakken in je lijf"

3e Trimester sessies

3 sessies; in totaal 4,5 uur

De geboorte komt steeds dichterbij. Misschien vindt je het fijn om ongeveer vanaf week 28 van je zwangerschap de laatste voorbereidingen te treffen en daarna meer te zakken in je lijf. Wellicht is deze voedende 3th Trimester Treat iets voor jou. Ik bekijk heel goed waar jij behoefte aan hebt. Wil je praktische zaken bespreken met me en daarna ontspannen, dan kan dat. Heb je meteen al meer behoefte aan liefdevolle aanraking en massage, dan ga ik je alle drie de sessies in de watten leggen. Ik laat je meer zakken in ontspanning d.m.v. massage, ontspanningsoefeningen en visualisatie. Je zult je ondergedompeld voelen in warmte en liefde. Zodat jij in rust en vol vertrouwen de geboorte tegemoet gaat.

 • 3 sessies van 1,5 uur. Bij jou thuis of in mijn praktijk.
 • Voorbereidende thee.
 • We hebben regelmatig contact en je kunt altijd met me sparren als je ergens mee zit.
 • De indeling van de drie sessies bespreken we samen; zo kan ik bijvoorbeeld mee kijken naar het geboorteplan, je partner wat praktische tools uitleggen voor tijdens de zwangerschap en baring en komen we er gaande weg achter waar jou behoefte nog meer ligt.
 • Voetmassage bij iedere sessie.
 • Lichaamsmassage.
 • Visualisaite en ontspanningsoefening middels een Rebozo techniek, om meer verbinding met je kindje te voelen.
 • Indien van toepassing stuit- of overtijdconsult.
 • Na de derde sessie voel jij je vol vertrouwen en helemaal ontspannen.


€ 350 incl. 21%Btw. Excl. reiskosten.


Zwangerschaps massage

1 sessie van 1 uur

Heb je behoefte aan ontspanning, een rust momentje voor jezelf tussen alle drukte door? Tijdens deze massage kun je echt even zakken in ontspanning.  De massage is aangepast op je zwangere lichaam en hoe jij je fysiek en emotioneel voelt. Je ligt op je zij op een massage tafel en ik zorg dat je buik en je knieën ondersteunt worden door een fijn kussen, zodat je comfortabel kunt liggen.

 • 1 bezoek á 1 uur; in mijn praktijk of bij jou thuis.
 • Wil je dat ik naar jou kom voor de massage, dan reken ik €15 extra + €0.20 per kilometer aan reiskosten.
 • We drinken een heerlijke kruidenthee.
 • We bespreken samen welke delen van je lichaam extra zorg en aandacht nodig hebben, waar jij klachten of spanning ervaart. Denk bijv. aan: rug-, onderrug-, stuitje-, bekken-, schouders-, arm-, hand-, buik-, been- en voetmassage.


€ 60 incl 21% Btw

>> Kom ik naar jou? Dan komt er €15 + reiskosten bij.


Mother's blessing

Dagdeel van 2,5 uur

Mother's blessing ceremonie, letterlijk vertaald naar "Zegening van de moeder". Een Mother's blessing een mooi alternatief voor een babyshower. Het is een ceremonie waarin je samen liefdevolle aandacht hebt voor de toekomstige mama en haar kindje in haar buik, met als belangrijkste doel om haar zelfvertrouwen, liefde en ontspanning te geven zodat zij kan zakken in haar lijf en vol vertrouwen de geboorte tegemoet gaat.

Samen stemmen we af wat jij graag wilt ontvangen of wat jullie graag willen geven aan je zwangere vriendin. Je mag zelf ideeën en aanvullingen aandragen. De blessing kan o.a. ingevuld worden met:

 • Geschenk: symbool dat iedereen meeneemt voor de mama om haar kracht en geluk te wensen. De geschenken krijgen samen een plekje op een geboorte altaar dat we samen zullen maken.
 • Affirmatie vlaggetjes: Ieder maakt een affirmatie vlag die we aan een lange vlaggenlijn hangen. Hierop staan wensen voor mama en kind voor tijdens de bevalling
 • Massage, samen inzalven van de zwangere & voetenbad: met heerlijke rozenolie. Gegeven door mij of door een aantal vriendinnen.
 • Aandacht voor haar buik: dit kan middels aanraking, massage, beschildering, met wat jullie het meest passend vinden.
 • Na afloop krijgt iedereen een mooi armbandje om zo de verbinding met elkaar te blijven voelen en de mama ook op afstand kracht te kunnen geven.

Wanneer in de zwangerschap: In het derde trimester. Vanaf ongeveer 30 weken tot 37 weken zwangerschap.

Duur van de ceremonie: 2,5 uur

Locatie: Ik kan een locatie regelen (meerprijs van €50), het kan ook bij iemand van jullie thuis.

Heb je zelf nog ideeën voor de ceremonie? Voel je dan vrij deze met me te bespreken, dan bekijken we samen hoe we de blessing vorm geven.


€ 200 incl. 21 % Btw. Excl. reiskosten


Stuit

1 sessie van 1,5 uur

Heeft jou kindje de voorkeur om met de billetjes naar beneden te liggen? En ben je rond de 36 weken in verwachting? Dan ligt je kindje in stuit. Je hebt hier waarschijnlijk al over gesproken met je verloskundige en misschien wil je proberen om te kijken of je kindje uit zichzelf wilt draaien, nog voor er een versie (uitwendig draaien van je kindje) uitgevoerd wordt of nadat je al eerder een versie hebt geprobeerd. Wellicht kan ik hierin iets voor je betekenen.

 • 1 sessie van 1,5 uur.
 • Ontspannings oefeningen en visualisatie.
 • Rebozo oefeningen (geleerd van een Mexicaanse vroedvrouw).
 • Moxa incl. moxa sticks.
 • Spinning babies en bekken oefeningen.
 • Uitleg hoe je de moxa en spinning babies oefeningen zelf kunt doen.

€ 75 incl. 21%Btw. Excl. reiskosten


Overtijd

1 sessie van 1,5 uur

Ben je over de uitgerekende datum heen en nader je de 42 weken? Wordt er door de verloskundige gesproken over strippen en inleiden? Dan kan ik voorafgaand aan die afspraken wellicht nog iets voor je betekenen, in de hoop dat de geboorte uit zichzelf op gang komt. Ik geef je ontspanning en het vertrouwen in je lijf.  

 • 1 sessie van 1,5 uur.
 • We kletsen samen (Welk gevoel krijg je als je aan de baring denkt?).
 • Je krijgt 'Baar-thee' van me.
 • Massage om meer te zakken in rust.
 • Drukpunten om de bevalling mogelijk mee op te wekken.
 • Deze drukpunten leg ik ook uit aan je eventuele partner.


€ 75 incl. 21%Btw. Excl. reiskosten


Get inspired

Integer ac vehicula eros, sed dictum sapien. Donec dignissim porttitor ante, sit amet placerat dui. Donec mollis vel arcu et efficitur.

Miskraam / Stilgeboorte

sessie

1 sessie van 1,5 á 2 uur

Lieve vrouw, en partner,

Heb je te horen gekregen dat het leven in je buik gestopt is met ontwikkelen of jullie kiezen met veel moeite voor een zwangerschaps afbreking, dan kan dit zowel emotioneel als fysiek heel verdrietig zijn. Misschien is het fijn om een liefdevolle, warme en omhullende sessie te plannen waarin je lichaam de ruimte krijgt om dit vruchtje los te laten en waarin jij de ruimte krijgt om je emoties er te laten zijn. Tussen al het geregel door kan ik jou helpen om te zakken in je lijf en weer terug te gaan naar het voelen.

 • Sessie van 1,5 á 2 uur bij jou thuis of in mijn praktijk.
 • Ik verwarm je buik met moxa en daarna krijg je een zachte buikmassage.
 • Lichaamsmassage.
 • Voetreflexologie.
 • We drinken samen heerlijke kruiden thee met daarbij iets lekkers.
 • De ruimte om in alle rust je verhaal te vertellen.


€ 75 incl. 21 BTW. Excl. reiskosten


Doula ondersteuning bij een stilgeboorte: Mocht je graag mijn ondersteuning als doula willen tijdens de geboorte. Neem dan contact met me op, dan bespreken we samen wat hier mogelijk in is.


Contact us

Integer ac vehicula eros, sed dictum sapien. Donec dignissim porttitor ante, sit amet placerat dui. Donec mollis vel arcu et efficitur.

Home > Zwanger