"Een magisch proces"


Voorbereiden en ontspannen

Zwanger 

Je bent zwanger, zo bijzonder wat er in deze reis allemaal op je af komt. In het begin van je zwangerschap ben je bezig met het regelen van praktische zaken zoals een verloskundige en kraamzorg, misschien ben je misselijk en aan het aftasten hoe het is om zwanger te zijn. In het tweede trimester komt er meer rust, je raakt iets meer gewend aan je zwangere lijf en gaat je hopelijk ook weer fitter voelen.

In het derde trimester komt de geboorte steeds dichterbij. Je hebt bijna alle voorbereidingen getroffen en je verlof komt in zicht. De tijd breekt aan waarin jij meer naar binnen mag gaan keren. Je focust je meer op jezelf en probeert de drukte van alle dag aan de kant te zetten. Hierbij zou een heerlijke zwangerschapsmassage of de drie voedende sessies die je voorbereiden op de geboorte wellicht kunnen helpen. Ligt je kindje in stuit of nader je de 42 weken, dan kun je daar onrustig van worden.

Als jij je ontspannen voelt en vertrouwen hebt in het proces, heeft dit een gunstig effect op de baring. Daarbij kan ik wellicht iets voor je betekenen. Welk gevoel heb jij als je aan de geboorte denkt? Hoe voel jij je, ben je gespannen of juist ontspannen? Lukt het om meer naar binnen te keren en voor jezelf te kiezen? Na afloop van een sessie voel jij je rustiger en ben je echt klaar voor de baring!

Kijk gerust even rond en voel je vrij contact met me op te nemen als je vragen hebt.

Doula ondersteuning

Als doula kan ik jou en je partner begeleiden in de zwangerschap en biedt ik continue ondersteuning tijdens de geboorte. Ongeacht de duur van de bevalling. Ik vertrek pas zodra ik weet dat het met zowel moeder als baby goed gaat. In de kraamweek houden we laagdrempelig contact en denk ik met jullie mee. 

Door mijn continue ondersteuning, de band die we opbouwen en het laagdrempelige contact, kun je tijdens het gehele proces bewuste keuzes maken en vol vertrouwen de bevalling tegemoet gaan.

Meer informatie over 'doula ondersteuning' vindt je door op onderstaande knop te klikken.

"Ik help je ontspannen en zakken in je lijf"

Voorbereiden op de geboorte

- Zwangerschapscursus -

3 sessies; in totaal 4,5 uur


De geboorte komt steeds dichterbij. Misschien vindt je het fijn om ongeveer vanaf week 28 van je zwangerschap de laatste voorbereidingen te treffen en daarna meer te zakken in je lijf. Wellicht zijn deze voedende sessies iets voor jou. Ik bekijk heel goed waar jij behoefte aan hebt. Wil je praktische zaken bespreken met me en daarna ontspannen, dan kan dat. Heb je meteen al meer behoefte aan liefdevolle aanraking en massage, dan ga ik je alle drie de sessies in de watten leggen. Ik laat je meer zakken in ontspanning d.m.v. massage, ontspanningsoefeningen en visualisatie. Je zult je ondergedompeld voelen in warmte en liefde. Zodat jij in rust en vol vertrouwen de geboorte tegemoet gaat.

 • 3 sessies van 1,5 uur. Bij jou thuis of in mijn praktijk.
 • Voorbereidende thee.
 • We hebben regelmatig contact en je kunt altijd met me sparren als je ergens mee zit.
 • De indeling van de drie sessies bespreken we samen; zo kan ik bijvoorbeeld mee kijken naar het geboorteplan, je partner wat praktische tools uitleggen voor tijdens de zwangerschap en baring en komen we er gaande weg achter waar jou behoefte nog meer ligt. Misschien hecht je meer waarde aan ontspanning en wil je juist bij iedere sessie een massage, geef dit dan aan. 
 • Visualisatie en ontspanningsoefening middels een Rebozo techniek, om meer verbinding met je kindje te voelen.
 • Na de derde sessie voel jij je vol vertrouwen en helemaal ontspannen.
 • 1 nagesprek na de bevalling.

In mijn praktijk en bij jou/jullie thuis:  € 600 + reiskosten

Zwangerschapsmassage

1 sessie van 1 uurHeb je behoefte aan ontspanning, een rust momentje voor jezelf tussen alle drukte door? Tijdens deze massage kun je echt even zakken in ontspanning. De massage is aangepast op je zwangere lichaam en hoe jij je fysiek en emotioneel voelt.

 • 1 bezoek á 1 uur in mijn praktijk.
 • Je ligt op een zwangerschapsmassage tafel met een uitsparing speciaal voor je buik en borst waardoor je heerlijk op je buik kunt liggen.
 • We bespreken samen welke delen van je lichaam extra zorg en aandacht nodig hebben, waar jij klachten of spanning ervaart. Denk bijv. aan: rug-, onderrug-, stuitje-, bekken-, schouders-, arm-, hand-, buik-, been- en voetmassage.
 • Ik maak echt even tijd voor jou. Het fijne is dat we ook kunnen kletsen over hoe jij je voelt ten opzichte van je zwangerschap, de komende geboorte en over je nieuwe rol als moeder. Je zult merken dat je na de massage weer meer los kunt laten en meer kunt zakken in ontspanning en vertrouwen.

In mijn praktijk:   € 70 

Overtijd

1 sessie van 1,5 uur


Ben je over de uitgerekende datum heen en nader je de 42 weken? Wordt er door de verloskundige gesproken over strippen en inleiden? Dan kan ik voorafgaand aan die afspraken wellicht nog iets voor je betekenen, in de hoop dat de geboorte uit zichzelf op gang komt. Ik geef je ontspanning en het vertrouwen in je lijf.  

 • 1 sessie van 1,5 uur in mijn praktijk.
 • We kletsen samen (Welk gevoel krijg je als je aan de baring denkt?).
 • Je krijgt 'Baar-thee' van me.
 • Massage om meer te zakken in rust.
 • Drukpunten om de bevalling mogelijk mee op te wekken.
 • Deze drukpunten leg ik ook uit aan je eventuele partner.

Bij jou thuis:    € 105 + reiskosten

In mijn praktijk:    € 90 

Contact us

Zwangerschapsmassage + gesprek

1 sessie á 2 uur


Tijdens deze sessie krijg je een ontspannende zwangerschapsmassage van een uur en gaan we met elkaar in gesprek. Hoe gaat het met je? Waar loop jij tegenaan deze zwangerschap, kijk je ergens tegenop en wil je jezelf nog beter voorbereiden op de geboorte en komst van je kindje? Een doula begeleiding is misschien een te grote stap voor je maar een gesprek met mij in combinatie met een massage is misschien wel een fijn idee.
 • 1 sessie van 2 uur in mijn praktijk.
 • We drinken samen thee.
 • We gaan met elkaar in gesprek over de zwangerschap, geboorte, kraamtijd, net waar jij behoefte aan hebt. Wat heb je nodig van mij om nog rustiger de geboorte tegemoet te gaan?
 • Ontspanningsmassage van 1 uur.
In mijn praktijk:   €140

Get inspired

Miskraam / Stilgeboorte

1 sessie van 1,5 uur


Lieve vrouw en partner,

Heb je te horen gekregen dat het leven in je buik gestopt is met groeien of jullie kiezen met veel moeite voor een zwangerschapsafbreking, dan is dit zowel emotioneel als fysiek heel verdrietig. Misschien is het fijn om een liefdevolle en omhullende sessie te plannen waarin je lichaam de ruimte krijgt om (tot 11 weken) dit vruchtje mogelijk zelf los te laten en waarin jij de ruimte krijgt om je emoties er te laten zijn. 

 • Sessie van 1,5 á 2 uur bij jou thuis of in mijn praktijk.
 • De ruimte om in alle rust je verhaal te vertellen.
 • Ik verwarm je buik met moxa en daarna krijg je een zachte buikmassage.
 • Lichaamsmassage.
 • Voetreflexologie.
 • We drinken samen kruiden thee met daarbij iets lekkers.

Bij jou thuis:     € 105 + reiskosten

In mijn praktijk:     € 90


Doula-ondersteuning bij een stilgeboorte: Zou je graag mijn ondersteuning wensen tijdens de geboorte (vanaf 16 weken zwangerschap), neem dan contact met me op. We bespreken samen wat hier mogelijk in is.