Ervaringen

met Anne


Ervaringen van andere

Hoe vond je, vonden jullie het om door mij ondersteund te worden in de zwangerschap, bij de geboorte en/of in de kraamtijd? Wat kun jij verwachten als je bij mij een behandeling boekt of mij graag als doula wilt? Hieronder lees je ervaringen van mensen waar ik met veel liefde een aandacht een bijdrage heb mogen leveren in hun bijzondere reis rond de geboorte van hun kindje. Ik ben iedereen heel dankbaar voor de mooie reviews! Veel lees plezier.

Lieve groet, Anne

Lorem ipsum dolor

Read, shop, discover and get inspired

Doula ondersteuning 

Lieve Anne, 
wat een cadeau was het om jou deze en bevalling aan onze zijde te hebben. We keken uit naar je bezoeken waarin je ons de tijd gaf om stil te staan bij de vorige bevalling en wat we deze keer graag wilden. Je hielp ons erg om samen in gesprek te gaan hierover en met jouw duidelijke liefdevolle uitleg en aandacht sloot je perfect aan bij ons. Mijn partner vond het heel erg fijn dat er extra steun voor mij en hem aanwezig was en onze dochter vond je bezoeken een feestje. We gingen er met zoveel vertrouwen in en jij was samen met mijn partner mijn rots in de branding toen de weeën heftig werden. Jouw rustige vrouwelijke kracht was een echte toevoeging aan de start van ons gezin van 4. Dankjewel.

- Anne - Januari 2024

Get inspired

Doula ondersteuning

Voordat ik zwanger mocht worden wist ik het al: ik wil graag een doula. En dat is de beste beslissing ooit geweest. Tijdens de intake met Anne voelden wij haar warmte, openheid, kracht, eerlijkheid en ze vertelde helder wat zij voor ons kon betekenen als doula. Als zwangere vrouw voelde ik een oervertrouwen dat ik op haar kon leunen en zij mij de weg wijst door de transformatie naar het moeder/ouderschap. En dat is precies zoals het gegaan is. We leerden niet alleen alles over de natuurlijke bevalling, eventuele medische ingrepen, invloed van hormonen en rol van mijn partner. Ze was er juist ook voor de mentale verandering voor mij en mijn partner. Want wat kwam er een scala aan oude patronen omhoog in de zwangerschap. Anne checkte regelmatig in met de vraag hoe het ging en dat was voor mij een opening om te vertellen wat er door mijn hoofd ging. Ze maakte meteen een afspraak om langs te komen. Het gevoel dat alles er mag zijn was zo fijn. Ik voelde me gedragen. Onze grote wens was om op de natuurlijke manier te bevallen in een beval bad. En dit is gelukt, omdat Anne ons in het hele proces het vertrouwen heeft gegeven dat het vrouwelijk lichaam deze kracht in zich heeft. Ze heeft mij door de bevalling heen terug gezet in mijn kracht wanneer ik het even niet meer zag zitten. Ze bewaakte de rust en samenwerking met de verloskundige en kraamzorg. Dit gaf het gevoel dat we ons volledig met de bevalling bezig konden in overgave en met vol vertrouwen. We konden haar altijd bereiken met vragen en voelden ons zo gesteund. Ze is er als je het nodig hebt. En niet alleen wanneer je het zelf aangeeft. Dankjewel Anne voor de begeleiding tijdens deze magische, transformerende reis.  En niet te vergeten: Anne geeft heerlijke massages!

- Claire en Patrick - Oktober 2023

Get inspired

Ontspan pakket

Ik vond Anne online nadat ik het boek Mama'en van Nina Pierson had gelezen. Zij schreef heel enthousiast over postpartum behandelingen. Zelfzorg vind ik ontzettend belangrijk. Door goed voor mezelf te zorgen, kan ik dat ook voor mijn kindje. Hierdoor kwam Anne op mijn pad. Ik heb genoten van haar massages, ze hielp me bij het even 'uit' staan. Zeker een aanrader! Bedankt Anne.

- Leoniek - September 2023 

Read, shop, discover and get inspired

Doula ondersteuning

Lieve Anne, 
Dankjewel voor je enorme steun tijdens mijn zwangerschap, baring en daarna. Ik voelde me enorm gedragen door je en je was mijn anker toen het voelde alsof ik zou worden opgeslokt door de zware golven. Je woorden en rust brachten me steeds weer in het hier en nu. Daarnaast was het van grote waarde dat we konder overleggen over interventies. Dankjewel voor je liefdevolle presence en de rust die je daarmee hebt gebracht. 
Fijn dat we elkaar af en toe nog zien en heel graag tot de volgende keer. 
Veel liefs,

- Daisy - September 2023

Contact us

Doula ondersteuning

Ontzettend fijn, warm en liefdevol begeleid in de voorbereiding van, en de bevalling zelf. Door Anne kon ik ontspannen de bevalling in, wat geresulteerd heeft in een hele mooie ervaring! Ik gun iedereen dit "kado aan jezelf"! 

- Lotte - September 2023

Read, shop, discover and get inspired

Sluitingsritueel 

Ik heb de eer gehad om Anne als mijn doula tijdens mijn zwangerschap te hebben en ik heb laatst een sluiting ritueel ontvangen van haar.
Wat een geschenk aan mijzelf zeg! Anne is kalm, wijs en vol liefde. Haar aanwezigheid, kennis en diepe grondende vragen tijdens mijn processen maakte mij rijker meer aanwezig in mijzelf en was ronduit een waardevolle ervaring. Door zowel de zwangerschap, als de afsluiting ván de zwangerschap met haar te doen maakte voor mijn gevoel de cirkel rond en gaf mij ruimte om volledig vanuit mijn kracht mijn moederschap te dragen en te ervaren. Dankjewel lieve Anne je bent een aanwinst voor deze Aarde.

- Nienke - September 2023

Get inspired

Kraamtijd Ontspan pakket

Ik heb mezelf na mijn bevalling het herstelpakket gegund van Doula Natuurlijk. Wat een ontzettend fijne ervaring! Anne kan goed luisteren, is energiek/enthousiast, maar voelt vooral feilloos aan wanneer de situatie vraagt om haar rustige zelf. Ik heb zelden meegemaakt dat de energie/benadering van een professional zo goed afgestemd was op mijn behoeftes. De behandelingen maakten dat ik echt kon zakken in mijn lijf en even kon stilstaan in de hectiek van het leven met een tweede kindje erbij. Dikke aanrader, deze lieve kundige Doula!

- Saar - Augustus 2023

Get inspired

Kraammassage

Ik heb van Anne een hele fijne postpartummassage mogen ontvangen. Het was zo fijn om even helemaal te kunnen ontspannen en loslaten. Je merkt dat Anne de massage met veel aandacht en liefde geeft.

- Anne - Juli 2023

Get inspired

3e trimester & Ontspan pakket

Anne kwam op mijn pad na de bevalling van mijn 1e kindje die totaal anders liep dan gehoopt. Ik heb toen een fijn sluitingsritueel van haar mogen ontvangen en daarna is ze eigenlijk op verschillende manieren op mijn pad mee blijven wandelen. Toen ik zwanger was van mijn 2e kindje en graag het vertrouwen terug wilde winnen in aanloop naar de bevalling wist ik, ik moet bij Anne zijn! Alle geplante zaadjes die ik samen met Anne gepland had, kwamen tijdens de bevalling uit, zo mooi en bekrachtigend om dit te ervaren. Het heeft mij (en mijn partner) echt geholpen om in onze kracht te blijven staan, regie te houden, elkaar te steunen tijdens de komst van ons 2e kindje en de periode hierna. Waarin Anne weer in beeld kwam voor heerlijke kraambehandelingen, even zo belangrijk als je het mij vraagt. Dit gun ik elke vrouw, moeder, vader. Lang verhaal kort: dankjewel Anne voor wat je doet en weet neer te zetten.

- Esther - Juni 2023

Get inspired

Doula ondersteuning

Wat een fijn sensitief persoon is Anne! Na een heerlijke massage heeft ze mij en mijn partner ook ontzettend goed ondersteunt in de zwangerschap als Doula. Hier weet ze haar handen letterlijk en figuurlijk op de juiste plekken neer te leggen. We hadden een echte droombevalling. Dankjewel Anne!

- Claire - Maart 2023

Get inspired

Doula ondersteuning

Het klikte al meteen bij de eerste kennismaking met Anne. Alles mag er zijn, je kunt met al je vragen en zorgen bij Anne terecht, dat was heel fijn! Ze gaf me het gevoel alsof mijn moeder aanwezig was bij mijn bevalling. Ik kreeg zoveel liefde en support van haar tijdens de bevalling. Mijn bevalling duurde lang en al die tijd is ze er gewoon bij gebleven en bleef ze mijn rug masseren als er weer een wee kwam. We hadden ook magische en intieme momenten beleeft tijdens de bevalling o.a. meditaties met Ralph die ze begeleide en waar Ralph achter mij zat om mijn rug te masseren.

In de kraamweek kwam ze langs met heerlijke zelfgemaakte soep, precies wat we nodig hadden die week. In de kraamtijd wilde ik graag een belly bind sessie bij Anne, zeker een aanrader om te doen voor je herstel. Na 1 nacht de belly binding om gehad te hebben zag ik al dat mijn buik meer gesloten was. Een super kraamcadeau om jezelf of iemand te geven.

- Kim en Ralph - Maart 2023

Get inspired

Doula ondersteuning

Wat een aanvulling in kracht, liefde en ondersteuning tijdens de zwangerschap en baring. Eigenlijk is het een groot kado aan jezelf en je kleine. Anne is rustig lief en zo zorgzaam.

- Jolanda - Januari 2023

Kraammassage & yoni steam

Ter afsluiting van mijn bevalling heb ik gekozen voor een massage in combinatie met moxa en yoni steam bij Anne. Ontzettend fijn om even bewust stil te kunnen staan bij de zwangerschap en bevalling en om de bevalling onder begeleiding van Anne te kunnen afsluiten. Anne geeft je een heel vertrouwd en veilig gevoel en neemt echt de tijd voor je. Ze gaat op een respectvolle wijze met je lichaam om en zorgt voor bewustwording van de verdiensten van lichaam en geest. Iets wat je al snel na de bevalling lijkt te vergeten. Ik vond het ook erg fijn dat ik mijn eigen voorkeuren qua behandeling kon doorgeven en dat Anne daar flexibel mee om ging zodat de behandeling perfect voor mij was. Ik kijk terug op een hele fijne middag en ik raad het iedereen aan om na de bevalling dit moment voor jezelf te nemen.

- Charlotte - Januari 2023


Ontspanpakket

I had such an amazing experience with Anne. She's kind and patient with the ability to make you feel calm and safe in her presence. After a difficult pregnancy and delivery, I choose the Kraam herstelpakket. Anne was critical in helping me begin my recovery and start to feel like myself again. She also has great advice for motherhood which has already been proven very useful. I would fully recommend this experience for any new parent.

- Samantha - Januari 2023

Sluitingsritueel

Heel erg bedankt voor deze hele mooie ervaring en jullie (samen met Carlijn Siteur) positieve energie voor ons. Het was uniek, liefdevol, sereen. Ik en mijn moeder zijn nog steeds aan het nagenieten en dat zal de komede dagen vast nog wel even blijven. Het voelde enorm helend en heb nu al het gevoel dat ik mijn binnenste heb kunnen 'opruimen'. Een frisse start voor het nieuwe jaar, de timing had niet beter kunnen zijn. Heel veel liefs.

- Charlesa - December 2022

Get inspired

Doula ondersteuning

Anne heeft ons heel prettig begeleid in de aanloop naar de bevalling (sectio dus ze was er niet bij). Naast dat zij een ontzettend lief en warm mens is, is zij sterk in het houden van het overzicht, vraagt goed door om helder te krijgen wat je ideaal/wens is (ook als je dit zelf niet altijd direct weet), bewaakt ze het plan en komt ze met alternatieve oplossingen/ideeën waar je zelf niet aan denkt en die door andere zorgverleners niet altijd benoemd worden. Ze voelt haarfijn aan waar eventuele pijnpunten en beren op de weg liggen en benoemt en bespreekt deze op een respectvolle en prettige wijze. Hoewel zij niet bij de bevalling kon zijn (sectio) vonden wij haar ondersteuning in de zwangerschap en na de bevalling heel prettig. Het is een stukje (mentale en fysieke) zorg gericht o de ouders wat heel waardevol is om een prettige bevalervaring te creëeren.

- Lieke - November 2022Get inspired

Zwangerschapsmassage

Nog nagloeiend van een heerlijke massage schrijf ik deze review. Zojuist heeft Anne me een momentje complete ontspanning gegeven tijdens een massage aan huis. Ze had alles bij zich om er een fantastische ervaring van te maken waarbij ik helemaal in mijn lichaam kon zakken. Inclusief massagetafel, grote warme handdoeken, muziek en lekkere olie. Ik voelde me ook direct op mijn gemak bij haar. Ik weet hoe belangrijk het is voor mijn kindje om een relaxte mama te hebben, dus ik nam me meteen voor om nog een bezoekje van Anne voor mijn verjaardag te vragen tegen het einde van mijn zwangerschap. Kortom, echt een aanrader!

- Jet - November 2022

Get inspired

Doula ondersteuning & Ontspanpakket

Dankzij podcasts wist ik van het beroep doula. Het sprak me meteen aan toen ik erover hoorde. Dit was nog voordat ik zwanger was. Toen ik wist dat ik zwanger was ben ik meteen gaan zoeken naar een doula in de buurt. Anne haar website sprak me direct aan en na de kennismaking was het helemaal zeker, zij wordt mijn doula!

Hoewel mijn man en ik heel sociaal werk hebben, zijn we privé erg op onszelf. Ons (t)huis is onze ‘sacred space’. Iemand die dus zo dichtbij komt als Anne, moet hierom echt matchen. Voor mij is Anne iemand die je ziet en accepteert zoals je bent. Ze is een bescheiden, rustig en open persoon. Daarnaast is ze erg ambitieus, waar ik later pas achter kwam en erg leuk vind. Hoewel we tijdens mijn zwangerschap ook bezig gingen met mijn gevoelswereld en intuïtie, staat ze met beide benen op de grond. Die balans kan ze heel goed maken waardoor zo ook die balans was voor mij. Tijdens de bevalling was Anne er ook bij. Ze zorgde voor een veilige en rustige sfeer en wist perfect af te stemmen op mijn man en mij. Ik kon daardoor helemaal in mijn eigen beval-bubbel blijven wat mijn wens was. Het kraampakket heb ik ook afgenomen bij Anne. Dat was echt een cadeau voor mezelf. De slaapkamer werd telkens omgetoverd tot een Hammam en ik kon ik heerlijk ontspannen.

Lieve Anne, bedankt voor wie je bent en dat je mijn Doula was tijdens en na mijn eerste zwangerschap.
Veel liefs, Eline

- Eline - Oktober 2022

Doula ondersteuning

Door mijn eerste traumatische bevalling die met een spoed keizersnede is geëindigd, wilde ik het dit keer heel anders. De verloskundige heeft mij Anne aangeraden en daar ben ik enorm dankbaar voor. De kennismaking voelde meteen als thuiskomen in een warm en vertrouwd bad. Anne heeft mij met haar rust in combinatie met de kennis en haar enthousiasme van begin tot eind meegenomen. In onzekere momenten heeft ze mij weer in mijn kracht gezet en mij vertrouwen in mezelf gegeven. Dit vertrouwen heb ik tijdens de bevalling, welke enorm snel, maar heel fijn is gegaan meegenomen en kunnen inzetten. Anne heeft me begeleid met mijn onzekerheden en laten inzien dat ik mag vertrouwen op mijn gevoel en in mijn lichaam. Ze neemt de tijd, heeft veel kennis, geeft heerlijke thee en leuke cadeautjes en overheerlijke massages :)! Elk gevoel kon ik bespreken en alles aankaarten waar ik tegen aanliep. Ik kon volledig mezelf zijn en niets was teveel. Na 41.4 weken is mijn mooie meid op de wereld gekomen zonder pijnbestrijding en zonder keizersnede:)! In de kraamweek heb ik nog een heerlijke massage geboekt, ook een aanrader!

Anne, ontzettend bedankt voor al je tijd en aandacht en de enorm mooie reis die we hebben mogen maken met als uitkomst onze prachtige dochter. We zijn je enorm dankbaar! Heel veel liefs

- Karin - Oktober 2022


Get inspired

Doula ondersteuning

Ik heb het heel erg prettig ervaren dat Anne mij en mijn partner en gezin kwam ondersteunen tijdens de zwangerschap en baring! Ze gaf mij liefdevolle steun, het vertrouwen, om in mijn eigen kracht te gaan staan. Assertiever te zijn en te staan voor wat ik wilde of verlangde. Dit was dan ook het thema van mijn innerlijk proces in deze (vierde) zwangerschap. Anne ondersteunde mij daarin door haarfijn aan te voelen en door te vragen naar mijn wensen. Ook was Anne heel respectvol, prettig en invoelend naar mijn (in het begin sceptische) partner en ze was leuk met de andere kinderen. Ook op hen, richtte ze zich met liefde en aandacht, en voelde haarfijn aan hoe met hen om te gaan. Haar humor, rust en zorgzaamheid zorgde dat er een sfeer van vertrouwen ontstond. Mede dankzij Anne was de baring heel rustig en sfeervol verlopen! Haar aanwezigheid, er gewoon zijn, gaf mij vertrouwen. Door een massage, zakte ik meer in mijn bubbel. Haar liefdevolle handen, al hangend over de badrand de hevigste weeën opvangend, gaven mij veel steun en bemoediging. Iris kwam rustig ter wereld via het water. Erg bijzonder om deze vrouwelijke energie en ondersteuning te mogen ervaren! Het was een droombevalling en voor mij een (oer)bekrachtiging op het hele proces van meer in eigen kracht te komen staan. Lieve Anne dank je wel.

- Mirjam - September 2022

Get inspired

Doula ondersteuning

Anne heeft ons heel fijn begeleidt bij onze tweede bevalling. Ze is ontzettend zorgzaam en heeft naast de vrouw ook oog voor man en kind. Anne is warm, zachtaardig en heeft gevoel voor humor. Maar ze is ook scherp, doortastend en helpt je verder daar waar je in de knoop zit. Anne helpt je in de voorbereiding, de bevalling en komt ook later nog eens langs voor nazorg en gezelligheid. Het allerfijnste vond ik dat Anne je het gevoel geeft dat er over je gewaakt wordt. En dat missen we nu al.

- Stefan - Augustus 2022

Ontspan pakket 

I contacted Anne for the kraam herstel pakket already during my pregnancy. Anne was very helpful already then, gave explanations and options and kept in touch during the last bits of my (super nice and enjoyable) pregnancy. After I gave birth, the pink clouds resolved, the beginning was really difficult for us with our new role and the new family member, there were also very heavy personal/family circumstances coinciding, and the breastfeeding was not going well. I had imagined Anne being an addition to a wonderful time, but she was actually a necessity during a very difficult time. She was always there, available on the phone (via WhatsApp) she always was compassionate and was thinking with us, and always (even during her holidays) was giving useful advice. When she came home for our sessions she brought peace, calmness and relaxation, which was really needed. It was very nice to talk to, to listen to and to enjoy her wonderful services (massages etc.), which were soothing both for the body and for the mind. If we decide to go for a second child, I would strongly consider also Anne as a doula. All in all, a very pleasant person, and a good professional, who I highly recommend!

- Eleftheria - Augustus 2022


Kraammassage

Een cadeautje voor jezelf! Anne is drie keer bij ons thuis geweest en heeft mij super goed geholpen te ontspannen tijdens de eerste kraamweken. Naast dat Anne een geweldige masseuse is, is ze ook nog een ontzettend lief en leuk mens.

- Marthe - Augustus 2022

Sluitingsritueel

Ik was op zoek naar een sluitingsritueel, en kwam uit bij Anne. De communicatie vooraf was al heel erg prettig, ik voelde direct een klik. Fijn natuurlijk, want het is best intiem. We spraken af dat Anne een collega mee zou nemen en op de dag zelf kwamen ze bepakt en bezakt bij mij thuis aan. Eerst kon ik rustig over mijn laatste bevalling vertellen en kon ik aangeven wat mijn intenties waren voor het ritueel. Daarna was het tijd voor een vier-handen massage. Heerlijke olie, rustig de tijd nemend, ik was helemaal ontspannen. Het volgende onderdeel was het bad. Zelf heb ik een zitbad, die lieten ze vollopen met heerlijk warm water en in het water dreven kruiden en bloemen. Heerlijk om nog verder in een ontspannen roes te zakken. Na het bad volgde het sluitingsritueel. Ingeleid door een korte meditatie, en daarna gingen Anne en haar collega aan het werk. Het is lastig uit te leggen wat er op zo'n moment gebeurt, van buitenaf lijkt het misschien alleen maar een beetje wikkelen met doeken, maar het is zoveel meer. Het was voor mij een manier om nog één keer heel bewust stil te staan bij mijn laatste zwangerschap en laatste bevalling. Het was een stuk loslaten, waardoor er weer ruimte komt voor andere dingen.

Van begin tot einde zorgde Anne ervoor dat ik comfortabel was, dat ik helemaal kon ontspannen. Alle emoties mochten er zijn, alles was goed. Nadat we nog even hadden nagepraat en Anne en haar collega de boel weer hadden opgeruimd, namen we afscheid. Anne checkte overigens in de dagen na het ritueel nog een paar keer hoe het met me ging. Dit was echt mijn laatste zwangerschap, dus ik zal dit niet nog een keer zelf meemaken. Ik kan Anne wel van harte aanbevelen voor iedereen die bevallen is, of zwanger is geweest. Een sluitingsritueel kan namelijk ook heel helend zijn na een miskraam of een overleden kindje (weet ik helaas uit ervaring).

- Sanne - Juni 2022

Doula ondersteuning

Ik wil nooit meer bevallen zonder Anne! Na een eerdere traumatische ervaring heeft Anne ons enorm goed geholpen om deze tweede bevalling voor te bereiden en weer vertrouwen te krijgen. Tijdens de bevalling was ze op een natuurlijke manier aanwezig en gaf ze ons steeds weer het vertrouwen terug in het natuurlijke proces. Een droombevalling, zo helend. Wij zijn Anne enorm dankbaar voor de fijne begeleiding.

- Noëlle - Mei 2022

Doula ondersteuning & kraam massage

Na een eerste traumatische bevalling wilde ik graag bij de tweede keer iemand naast me/ons die ons kon begeleiden tijdens de bevalling. Mijn man was in eerste instantie een beetje sceptisch over het concept doula, maar wat zijn we allebei blij dat we Anne naast ons hebben gehad tijdens de bevalling! Tijdens de zwangerschap heeft ze ons veel tips gegeven over o.a. hoe mijn man mij kon ondersteunen, dacht in alles met ons mee, was super attent en heb ik met haar kunnen sparren toen ik 'overtijd' ging. Het was heel fijn om toen met iemand te kunnen praten over hoe ik me voelde en dacht. Ondanks dat de bevalling anders afliep dan gehoopt kijk ik er positief op terug dankzij Anne. Zij gaf mij het vertrouwen in mijzelf en de kracht om mijn kindje op de wereld te zetten. Ook heb ik van Anne een post-partum massage gehad wat ontzettend sfeervol, fijn en ontspannen was. Ik kan het elke moeder aanraden!
Dank je wel voor alles Anne! :)

- Ilona - Mei 2022

Doula ondersteuning

Wat ben ik blij dat Anne mijn Doula was! Ik had me geen fijnere en betere begeleiding kunnen wensen! De aandacht die ze voor mij en mijn kindje had was fantastisch! Een fantastische Doula met een goede intuïtie, en heel veel kennis en ervaring. Lief, doortastend en krachtig. Precies wat ik nodig had! 

- Carina - april 2022

Doula ondersteuning

Anne straalt rust uit en is ontzettend fijn en lief, zeer ervaren doula. Bedankt dat we samen met jou deze mooie tijd hebben mogen beleven.

- Stefan - Maart 2022

Doula ondersteuning & 

Ontspan pakket

Ik was 6 maanden zwanger en goed voorbereid op de geboorte van ons zoontje. Ik had me ingelezen en wist hoe ik het graag zou willen. Ik voelde mij echter nog niet sterk genoeg, ik miste iets. Het was inmiddels 6 jaar geleden sinds het overlijden van mijn moeder. De geboorte van ons eerste kindje, altijd had ik mij ingebeeld dat zij hierbij zou zijn. Ik voelde haar aanwezigheid in alles tijdens mijn zwangerschap maar daadwerkelijk fysiek aanwezig zijn kon niet. Mijn partner in deze periode overspannen thuis. Ik voelde mij sterk tijdens mijn zwangerschap maar soms wel alleen. Na gesproken te hebben met mijn partner namen wij de beslissing om op zoek te gaan naar een doula om aanwezig te zijn bij de geboorte van ons kindje. Niets sloot echter goed aan tot iemand mij op Anne wees. Ik bekeek haar website en het voelde meteen goed. Na de eerste kennismaking wisten wij het zeker, we willen Anne heel graag bij ons hebben in de tijd tot- en tijdens de geboorte van ons zoontje.

Tijdens de daarop volgende gesprekken met Anne bij ons thuis werden wij voorbereid op het geboorteproces en  hoe dit zou kunnen verlopen en hebben wij alle variaties besproken en gekeken naar wat onze wensen zijn.

Anne luisterde en voelde snel aan wat wij nodig hadden en sloot daarbij aan. Anne heeft ons helpen ontspannen en vertrouwen op het proces en op onze eigen kracht. Mijn partner had veel spanning voor de geboorte en hoe hij daar in zijn situatie mee om zou gaan. Anne heeft ervoor gezorgd dat de spanning al snel minder werd en dat ook hij goed voorbereid was. Hij leerde hoe hij mij kon helpen tijdens het laatste trimester en hoe hij mij kon ondersteunen tijdens de geboorte. We gingen het echt samen doen!

Toen onze klein man op zich liet wachten en mijn kracht en vertrouwen wat in de schaduw kwamen te staan is Anne nog een extra keer langs geweest. Om te ontspannen, een extra massage, een (alcoholvrij) wijntje in de tuin en wat lieve woorden voor onze kleine man. Dit heeft mij zo enorm gesteund en ik stond weer in mijn kracht! Anne voelde precies aan wat nodig was.

We spraken af dat we Anne mochten bellen als de geboorte begon en dat wij mochten aangeven wanneer wij het fijn zouden vinden als ze zou komen. Toen de weeën heftiger begonnen te worden hebben wij gebeld. Anne wist haar weg in huis en ging op een afstandje zitten. Tijdens het geboorteproces was Anne er. Soms in stilte, soms met wat adviezen over houdingen en soms met een bemoedigende/vertrouwde blik en aanraking. Anne wist precies in te tunen op wat er voor ons nodig was. Zo heeft ze mijn vriend even een ‘pauze’ laten nemen toen ze zag dat het even zwaar was en heeft ze me enorm geholpen door tegendruk te geven tijdens alle rug weeën. Tijdens de baring gaf het mij zoveel rust te weten dat Anne in de buurt was. Het komt goed, ik kan dit. En als mijn wensen/ grenzen bewaakt moeten worden weet ik dat Anne er is en op de hoogte is. Mede door het vertrouwen wat Anne mij heeft gegeven en doordat Anne mij de kracht liet zien die al in mij zat heb ik een zo natuurlijk mogelijke bevalling gehad, precies zoals ik het graag wilde.

Toen ik na een prachtige badbevalling thuis na de geboorte nog naar het ziekenhuis moest i.v.m. fluxus is Anne mee geweest. Ook daar is ze een enorme steun geweest. Het was heftig maar zo enorm waardevol om een fijn team om mij heen te hebben dat ook hier erbij was. Anne is erbij gebleven toen alles klaar was en het voor ons goed voelde om met z’n drieën te blijven.

Anne is een aantal dagen na de geboorte thuis op bezoek geweest om na te praten. Het was zo fijn om te kunnen delen met iemand die tijdens het hele proces zo enorm betrokken is geweest.

Ook is Anne nog drie keer langs geweest voor kraambehandelingen. Ook deze behandelingen zou ik iedereen aanraden. Anne stemt af en ziet precies wat er nodig is op dat moment. We hebben een pittige start gehad en het was zo fijn om deze momenten te pakken om weer even te zakken en te voelen. Ik hoefde niets meer uit te leggen en we konden meteen beginnen.

Anne is voor ons van onschatbare waarde geweest. Ik stond in mijn kracht, wist wat mijn opties waren en durfde mijn grenzen en wensen aan te geven. Wij zijn Anne enorm dankbaar en ze zal altijd een bijzonder plekje hebben in ons hart! Mochten wij nog een kindje mogen krijgen dan zal Anne ook hier zeker bij aanwezig zijn.

- Janneke - Maart 2022

Doula ondersteuning

Dankzij Doula Natuurlijk durfde ik het aan en is Oosie er! Niet alleen omdat zij als Doula betrokken was en bij de bevalling ons zou ondersteunen. Al ver voor mijn zwangerschap wist ik " als ik ooit durf te gaan voor een tweede, dan met doula Anne!".

In een voor mij niet zo'n fijne periode werd ik zwanger en mijn eerste reactie was "oh nee, dit trek ik niet!". Mede dankzij Anne durfde ik het aan. Niet meer vanuit angst, maar vertrouwen. Ik voelde me veilig en durfde kwetsbaar te zijn. Door het bespreken van mijn angsten kwam er ruimte voor vertrouwen. Anne voelde mij haarfijn aan. Uiteindelijk liep alles anders dan verwacht en gehoopt, maar door de begeleiding van maanden, het vertrouwen wat ik daardoor had en de affirmaties is het gelukt. In het ziekenhuis, zonder partner of doula. We did it Oos! We did it team! Ik kan IEDEREEN een doula aanraden, maar vooral Anne. Anne is zichzelf, warm, betrokken, lief en sluit aan. Dankjewel!!

- Eef - Januari 2022

Doula ondersteuning

We vonden het enorm fijn om Anne tijdens de zwangerschap te leren kennen. we hadden het gevoel dat deze 2e zwangerschap wat meer langs ons heen ging. Door erover te praten met Anne en bezig te zijn met hoe we de bevalling wensten maar ook hoe de vorige is gegaan, werden we ons steeds meer bewust van deze zwangerschap en onze 2e dochter die eraan zou komen. We hebben weloverwogen keuzes gemaakt en Anne heeft ons superfijn begeleid in de voorbereidingen. Op het moment van de bevalling was haar aanwezigheid erg vertrouwd. Het is erg fijn om iemand bij je te hebben die je goed kent en waarmee je in korte tijd een zeer intieme band opbouwt. Ze is bij de geboorte van onze dochter aanwezig geweest, een live event wat je maar een paar keer mee mag maken als je geluk hebt. En daar ben ik haar enorm dankbaar voor. Ook voor het stuk nazorg wat bij mij niet vlekkeloos verliep was ze betrokken en laat ze je niet zomaar los.

Lieve Anne, wat ben jij een warm persoon. Dankjewel voor de reis die we samen hebben gemaakt. Je bent echt een enorme steun geweest. X

- Kayleigh - December 2021

Sluitingsritueel

Anne heeft bij ons thuis het Rebozo sluitingsritueel gedaan (na het ‘4e trimester’). Ik heb Anne ervaren als een lieve, warme dame die echt de tijd voor je neemt en ik voelde me erg op mijn gemak. Ik heb met dit ritueel de intense periode van zwangerschap en eerste maanden met de baby mogen ‘afsluiten’ en extra aandacht mogen geven. Het was een prachtige en waardevolle ervaring, waaraan Anne zeker heeft bijgedragen!

- Renske - November 2021

Belly bind

Graag wilde ik mijn kraamtijd van mijn tweede kindje met aandacht afsluiten. Anne heeft mij enorm in de watten gelegd met een ontspannen buik- en voetmassage en verwarmende moxa behandeling. Ter ondersteuning van mijn herstel heeft Anne mijn buik ingebonden met een buikwikkel. Anne voelde goed aan wat ik als kraamvrouw nodig had. Anne heeft door haar warmte en positieve energie ervoor gezorgd dat ik een hele fijne ervaring met de Bekung belly binding heb gehad en heeft de herinnering aan mijn kraamtijd nog mooier gemaakt.

- Anne - Oktober 2021

Doula ondersteuning

Anne heeft mij, mijn partner en onze peuter zeer prettig ondersteund tijdens de zwangerschap en bevalling van onze dochter/zus. Ze denkt mee, is kundig, zeer attent, behandeld je met respect en zorg en bovenal warm en liefdevol! Ze heeft mijn onzekerheden mbt de bevalling weten te sussen en is precies geweest wat ik nodig had tijdens de bevalling. Ik gun iedereen deze p(k)rachtvrouw!

- Joelle - Oktober 2021

Belly bind & yoni stomen

Zo fijne postpartum behandeling gehad door Anne. De Belly binding en yoni steam had ik nooit eerder gedaan bij mijn eerdere bevallingen. Ik raad alle vrouwen aan dit te doen na de bevalling. Dank je wel Anne, voor de ervaring, je fijne energie en gesprekken. Het voelde goed!

- Chi - September 2021

Kraambed massage

Na mijn kraamweek heb ik het kraamritueel van Anne gehad. Een heerlijk moment voor jezelf na een intense periode! Je wordt heerlijk in de watten gelegd en Anne zorgt ervoor dat je slaapkamer een ruimte voor ontspanning wordt. Ook wordt er goed voor de innerlijke mens gezorgd! Eer heerlijke snack gemaakt door Anne zelf. Een echte aanrader dus!

- Chloé - September 2021

Sluitingsritueel

Een sluitingsritueel is echt een zeer goed idee als je net bevallen bent. Je staat open, vol met hormonen, het leven en realiteit van alle dag neemt een loopje met je als je niet op past. Voor mij heeft het bijgedragen om even terug te kijken naar een intense periode van hoogzwanger zijn , bevallen en herstellen. Weer even terug duiken in de bubbel met Anne en mijn partner. Anne is een open en lieve vrouw die luistert en mee denkt en voelt. Doordat ze zelf ook al stevig in het moederschap staat weet ze precies waar ik het over heb, in positieve en negatieve zin. Dat verbind gelijk. Het liefdevol gewiegd worden en daarna ingepakt als een kleine baby is helend. Zachtheid en aandacht dat heb je nodig in het jonge moederschap. Het afsluiten van een intense tijd en je even echt beseffen wat een kracht je hebt als vrouw omdat je kinderen kan baren en voeden. Dank je wel Anne voor deze ervaring. Ik gun het elke vrouw.

- Nina - September 2021


Doula ondersteuning

Het was heel fijn om Anne haar stevigheid tijdens de bevalling te ervaren. Ze gaf me de juiste aanmoedigingen, was duidelijk en tegelijkertijd zacht en krachtig aanwezig. Anne is heel erg betrokken in wat ze doet. Je voelt echt dat ze er is. Dat is ook wat je wilt tijdens de bevalling. Ook daarna, ze voelt als een dierbaar persoon, een vriendin die in mijn leven is gekomen. Ik ben haar heel dankbaar voor haar steun tijdens deze best pittige bevalling. Ze was een soort rots in de storm, die ik aan mijn zij had. Ontzettend bedankt voor je steun.

- Nicola - Augustus 2021

Sluitingsritueel

Drie maanden na de geboorte van mijn zoontje heb ik een rebozo ritueel ontvangen. Ik had mijzelf geen beter cadeau kunnen doen, om in mijn kracht als moeder te gaan staan. De warme aanwezigheid van Anne voelde heel vertrouwd. De juiste woorden werden op de juiste momenten gezegd en ze voelde perfect aan wanneer juist stilte beter paste. Het was een bijzondere ervaring en tevens zo fijn om in de doeken gemasseerd en gewikkeld te worden. Even voelde ik mijzelf een baby'tje in mijn moeders baarmoeder. Ik kon hierdoor terug naar mijzelf, mijn aandacht brengen naar het aardse en voelen hoe belangrijk, zachtheid, liefde en zelfvertrouwen is. Anne heeft een bijzondere gave om de vrouw te zien die je bent en je krachten naar boven te halen. Ik gun ieder zo'n bijzondere ervaring!

- Lotte - Augustus 2021

Belly binding & yoni stomen

Na mijn bevalling heb ik de Bengkung belly binding en de Yoni stoom behandeling gehad. Gelijk bij het eerste contact voelde ik me goed bij Anne. Een hele lieve warme vrouw. Ik kreeg alle aandacht en tijd. Met nog allemaal extra's aan lekkere hapjes en fijne tips. Ik zal iedereen Anne aanraden.

- Kitty - Augustus 2021

Kraambed massage

Enkele dagen nadat de kraamzorg was afgelopen kwam Anne bij ons thuis om een kraamritueel te geven. Ze heeft een fijne massage verzorgd met daarbij een voetenbadje en ontspannende muziek. Met veel zorg en aandacht heeft zij het kraamritueel uitgevoerd. De buik was daarbij een belangrijk aandachtspunt. Er was ook ruimte om de bevalling te bespreken. Daarnaast zorgde zij voor kraamthee en lekkere versnaperingen tussendoor. Het ritueel door Anne zorgde voor een ontspannen newborn mama.

- Stephanie - Augustus 2021

Sluitingsritueel

Het rebozo-ritueel was voor ons de afsluiting van het eerste levensjaar van onze dochter. Nog even terugblikken op de geboorte van onze zoon 5 jaar terug en het bezegelen van ons gezin met 2 kinderen. Anne zette met aandacht een warme sfeer neer. Down to earth. De massage met rebozo-doeken voelde alsof ik steeds dieper zakte in mijn lichaam. Wanneer de doeken werden losgelaten kwam ik in een diepe ontspanning. Het inwikkelen deed Anne samen met mijn vriend. Dit maakte het tot een gezamenlijke en diepere ervaring. Anne sprak lieve woorden en zag dat mijn vriend ook iets wilde delen. Deze woorden raakte mij, omdat ze mij als moeder, vrouw en vriendin erkende en bekrachtigden. De doeken gaven me het gevoel alsof ik in een cocon zat; geborgen, stevig en stabiel. Ik werd gedragen in het moment. Ik mocht ontvangen en loslaten. Het is voor mij de afsluiting van het creëren van een gezin. En het begin om ons samenzijn als stel en gezin verder te verdiepen en te ontplooien.

- Saar - Augustus 2021


Doula ondersteuning

Anne haar enthousiasme als ze over zwangerschap en de bevalling praat was aanstekelijk, dat was precies wat wij nodig hadden als onzekere aanstaande ouders. Door voorbereidende gesprekken met haar kreeg ik zelfs zin in de bevalling. Het was heel fijn dat ik Anne altijd kon bellen of appen als ik het even niet meer wist. De ontspanningstechnieken en de 'party playlist' die Anne als tip gaf aan het eind van de zwangerschap waren heel helpend om de laatste angsten aan te kunnen. Anne was een rustgevende steunpilaar tijdens de bevalling. Dit gaf ons rust en vertrouwen!

- Rianne en Sam - Juli 2021

Sluitingsritueel

Anne kwam bij mij thuis voor het sluitingsritueel. Iets waar ik al vaker over had gelezen en wat mijn aandacht trok. Niemand uit mijn omgeving kende dit. Ik wilde het graag eens proberen, het leek me een mooie manier om een bijzondere periode van 3 zwangerschappen en geboortes af te sluiten en er nog even heel

bewust bij stil te staan. Het was een hele fijne ervaring. Anne straalde veel rust uit waardoor ik zelf ook echt de rust kreeg om te gaan zitten. Het was fijn om mijn ervaringen (zowel vervelende als fijne) te delen met haar, ze luisterde met aandacht en zonder oordeel. Het voetenbadje daarbij was heerlijk! Na mijn verhaal begon het echte sluitingsritueel en daarbij voelde ik me 'gedragen' in de doeken. Het gaf een heel rustgevend en geborgen gevoel en door de aandacht die er echt was voor mijn buik en bekken voelde het als een bedankje voor het feit dat mijn lichaam 3 kindjes heeft gedragen en gebaard. Na dit ritueel kon ik samen met mijn moeder en Anne rustig bijkomen met heerlijke thee en wat lekkers, door Anne zelf gemaakt. Het meest bijzondere was dat mijn moeder erbij was, zij hielp Anne met het sluitingsritueel, heel mooi om dat te delen. Heel fijn Anne dat je dit aanbiedt in deze regio, keep up the good work!

- Linda - Juli 2021

Sluitingsritueel

Enige tijd geleden onderging ik een sluitingsritueel bij Anne van Doula Natuurlijk. Dit om mijn zwangerschap en bevalling een plekje te geven. Anne straalt een natuurlijke rust en vertrouwen uit. Hierdoor voelde het als thuiskomen. Anne heeft oog voor detail, wat maakt dat er een fijne sfeer en setting was om in te ontspannen. Rust en ruimte voor uitleg hielpen hier ook aan mee. Het heeft mij geholpen om de laatste scherpe randjes van de geboorte van mijn zoontje te halen en even echt stil te staan bij mijzelf en de transformatie naar het moederschap. Een fijne en prettige ervaring. Iets dat ik iedere kersverse moeder aan kan raden.

- Esther - Juli 2021

Sluitingsritueel

Enige tijd geleden onderging ik een sluitingsritueel bij Anne van Doula Natuurlijk. Dit om mijn zwangerschap en bevalling een plekje te geven. Anne straalt een natuurlijke rust en vertrouwen uit. Hierdoor voelde het als thuiskomen. Anne heeft oog voor detail, wat maakt dat er een fijne sfeer en setting was om in te ontspannen. Rust en ruimte voor uitleg hielpen hier ook aan mee. Het heeft mij geholpen om de laatste scherpe randjes van de geboorte van mijn zoontje te halen en even echt stil te staan bij mijzelf en de transformatie naar het moederschap. Een fijne en prettige ervaring. Iets dat ik iedere kersverse moeder aan kan raden.

- Esther - Juli 2021


Doula ondersteuning

We hebben de ondersteuning door Anne als heel fijn gevonden. Hierdoor beleefde we deze zwangerschap veel bewuster dan de eerste keer. Door de verschillende tips van Anne zijn we dichter tot elkaar gekomen en voelde Robin zich meer betrokken bij de zwangerschap. Dankzij haar ondersteuning hebben we kunnen genieten van de zwangerschap en ook van de geplande keizersnede.

- Annieck en Robin - Juni 2021

Doula ondersteuning

We hebben de ondersteuning door Anne als heel fijn gevonden. Hierdoor beleefde we deze zwangerschap veel bewuster dan de eerste keer. Door de verschillende tips van Anne zijn we dichter tot elkaar gekomen en voelde Robin zich meer betrokken bij de zwangerschap. Dankzij haar ondersteuning hebben we kunnen genieten van de zwangerschap en ook van de geplande keizersnede.

- Annieck en Robin - Juni 2021


Doula ondersteuning

Lieve Anne,

Voor mij ben je aarde, rust, kracht, vertrouwen en (moeder)liefde tegelijk. Een eigen-wijze oervrouw, die ons vol liefde, enthousiasme en rust heeft begeleid op de mooiste en spannendste reis van mijn leven. Toen mijn vriend en ik onze reis naar het ouderschap begonnen, kwamen er heel wat onzekerheden en angsten naar boven, en jij was er om ons te vertellen dat dat oké was, terwijl je ook samen met ons zocht naar wat we zouden kunnen doen om steeds meer in de rust en het vertrouwen te komen. Voor mij ben je van onschatbare waarde geweest. Tijdens de zwangerschap al was je altijd bereikbaar voor als ik het even niet meer wist, als ik bang, moe, onzeker of juist blij en gelukkig was. Alles mocht er zijn, je kon overal naar luisteren. Ik heb het als heel prettig ervaren dat er een plekje was, waar ik met mijn steeds wisselende gevoelens terecht kon.

Tijdens de geboorte ben je 's nachts naar ons toe gekomen. Je paste perfect in de sfeer die we hadden gecreëerd, je ging er helemaal in mee en bracht tegelijkertijd je eigen rust, stille kracht en vertrouwen mee, waardoor ik me nog meer gedragen kon voelen. Toen de ontsluiting maar heel langzaam vorderde, en ik steeds meer uitgeput raakte, heb je mij er samen met mijn vriend echt doorheen gesleept. Je bent al met al ruim 24 uur achter elkaar bij ons geweest, en bent me, juist toen ik het zelf echt niet meer zag zitten, altijd je vertrouwen blijven geven. Ik denk dat ik het echt aan jou en aan mijn vriend te danken heb dat Ravi, 28 uur na het beginnen van de eerste weeën, toch nog op natuurlijke wijze, thuis in bad geboren is. Daar ben ik je eeuwig dankbaar voor.

- Laura - Juni 2021

Doula ondersteuning

Lieve Anne,

Voor mij ben je aarde, rust, kracht, vertrouwen en (moeder)liefde tegelijk. Een eigen-wijze oervrouw, die ons vol liefde, enthousiasme en rust heeft begeleid op de mooiste en spannendste reis van mijn leven. Toen mijn vriend en ik onze reis naar het ouderschap begonnen, kwamen er heel wat onzekerheden en angsten naar boven, en jij was er om ons te vertellen dat dat oké was, terwijl je ook samen met ons zocht naar wat we zouden kunnen doen om steeds meer in de rust en het vertrouwen te komen. Voor mij ben je van onschatbare waarde geweest. Tijdens de zwangerschap al was je altijd bereikbaar voor als ik het even niet meer wist, als ik bang, moe, onzeker of juist blij en gelukkig was. Alles mocht er zijn, je kon overal naar luisteren. Ik heb het als heel prettig ervaren dat er een plekje was, waar ik met mijn steeds wisselende gevoelens terecht kon.

Tijdens de geboorte ben je 's nachts naar ons toe gekomen. Je paste perfect in de sfeer die we hadden gecreëerd, je ging er helemaal in mee en bracht tegelijkertijd je eigen rust, stille kracht en vertrouwen mee, waardoor ik me nog meer gedragen kon voelen. Toen de ontsluiting maar heel langzaam vorderde, en ik steeds meer uitgeput raakte, heb je mij er samen met mijn vriend echt doorheen gesleept. Je bent al met al ruim 24 uur achter elkaar bij ons geweest, en bent me, juist toen ik het zelf echt niet meer zag zitten, altijd je vertrouwen blijven geven. Ik denk dat ik het echt aan jou en aan mijn vriend te danken heb dat Ravi, 28 uur na het beginnen van de eerste weeën, toch nog op natuurlijke wijze, thuis in bad geboren is. Daar ben ik je eeuwig dankbaar voor.

- Laura - Juni 2021


Doula ondersteuning

Anne sloot meteen heel natuurlijk aan in ons nog beginnend gezin. Ze bracht "aarde", stevigheid, rust met haar karakter en ervaring. Heel persoonlijk, op de juiste momenten vol ondersteunend, begeleidend en dan ook weer op de achtergrond als steun. We zijn haar heel dankbaar voor haar energie en aanwezigheid tijdens en na ons bevalling traject. Je hebt een enorm verschil gemaakt! We hadden het allemaal niet zonder jou kunnen voorstellen.

- Partner van Laura - Juni 2021

Doula ondersteuning

Anne sloot meteen heel natuurlijk aan in ons nog beginnend gezin. Ze bracht "aarde", stevigheid, rust met haar karakter en ervaring. Heel persoonlijk, op de juiste momenten vol ondersteunend, begeleidend en dan ook weer op de achtergrond als steun. We zijn haar heel dankbaar voor haar energie en aanwezigheid tijdens en na ons bevalling traject. Je hebt een enorm verschil gemaakt! We hadden het allemaal niet zonder jou kunnen voorstellen.

- Partner van Laura - Juni 2021


Doula ondersteuning

Onze keuze om een doula te hebben bij de bevalling was niet vanzelfsprekend. Ik leerde Anne kennen als moeder op de school van mijn kindjes. We raakte aan de praat en het klikte meteen. Bij mijn vorige vier bevallingen vroeg ik om pijnstilling en dat wilde ik nu niet, ik wilde op eigen kracht bevallen en Anne kon me hier in ondersteunen. We hadden een paar gesprekken vooraf aan de bevalling. Ik mocht mijn wensen uitspreken en vertelde wat ik fijn vond, niet fijn vond en wat mijn verwachtingen waren. Ik kreeg heerlijke, rustgevende massages en Anne liet me zien wat ik allemaal kon gaan gebruiken tijdens de bevalling. De bevalling is heel goed verlopen. De eerste weeën kon ik dit keer heel goed opvangen met het Tens apparaat. Bij mijn vorige bevallingen ervaarde ik deze eerste fase als heel pittig, dat viel nu reuze mee. Daarna kon ik de weeën goed in bad opvallen en is onze Xavy, helemaal zoals ik wilde, zonder pijnstilling geboren. Door Anne haar positiviteit voelde ik mij steeds sterker worden en had ik steeds meer het gevoel dat ik de bevalling aankon.

- Kim - Mei 2021

Doula ondersteuning

Onze keuze om een doula te hebben bij de bevalling was niet vanzelfsprekend. Ik leerde Anne kennen als moeder op de school van mijn kindjes. We raakte aan de praat en het klikte meteen. Bij mijn vorige vier bevallingen vroeg ik om pijnstilling en dat wilde ik nu niet, ik wilde op eigen kracht bevallen en Anne kon me hier in ondersteunen. We hadden een paar gesprekken vooraf aan de bevalling. Ik mocht mijn wensen uitspreken en vertelde wat ik fijn vond, niet fijn vond en wat mijn verwachtingen waren. Ik kreeg heerlijke, rustgevende massages en Anne liet me zien wat ik allemaal kon gaan gebruiken tijdens de bevalling. De bevalling is heel goed verlopen. De eerste weeën kon ik dit keer heel goed opvangen met het Tens apparaat. Bij mijn vorige bevallingen ervaarde ik deze eerste fase als heel pittig, dat viel nu reuze mee. Daarna kon ik de weeën goed in bad opvallen en is onze Xavy, helemaal zoals ik wilde, zonder pijnstilling geboren. Door Anne haar positiviteit voelde ik mij steeds sterker worden en had ik steeds meer het gevoel dat ik de bevalling aankon.

- Kim - Mei 2021


Doula ondersteuning

De begeleiding van Anne tijdens mijn derde zwangerschap heb ik ervaren als een warm bad. Anne is zeer betrokken, een fijn luisterend oor en weet als geen ander hoe ze je zwangere lichaam en geest kan steunen en verwennen. Ze biedt een bijzondere steun en verrijking in de groei van vertrouwen in jezelf als mens en als moeder.

- Valissa - April 2021

Doula ondersteuning

De begeleiding van Anne tijdens mijn derde zwangerschap heb ik ervaren als een warm bad. Anne is zeer betrokken, een fijn luisterend oor en weet als geen ander hoe ze je zwangere lichaam en geest kan steunen en verwennen. Ze biedt een bijzondere steun en verrijking in de groei van vertrouwen in jezelf als mens en als moeder.

- Valissa - April 2021


Get inspired

Doula ondersteuning

Doula begeleiding door Anne heeft me veel meer gebracht dan ik ooit voor mogelijk hield. Vooraf wist ik niet precies wat doula begeleiding precies zou omvatten, maar achteraf gezien heeft het mijn verwachtingen overtroffen. Het begon met het besef dat ik me onzeker voelde en graag iemand aan mijn zijde wilde die me zou sterken in mijn natuurlijke intuïtie, mijn oerkracht om te baren vanuit vertrouwen, en die mijn wensen tijdens de bevalling zou bewaken. Ik stuitte op Anne’s website. Haar verhaal sprak me erg aan: een mama van drie, met een sterke overtuiging van het natuurlijke proces van geboorte, iemand die vanuit eigen ervaring gegroeid is in vertrouwen in je lichaam, met moederlijke intuïtie en met vertrouwen in het baringsproces. Een persoonlijke drive om andere zwangere vrouwen bij te staan om te groeien in dit vertrouwen.

Doula ondersteuning

Doula begeleiding door Anne heeft me veel meer gebracht dan ik ooit voor mogelijk hield. Vooraf wist ik niet precies wat doula begeleiding precies zou omvatten, maar achteraf gezien heeft het mijn verwachtingen overtroffen. Het begon met het besef dat ik me onzeker voelde en graag iemand aan mijn zijde wilde die me zou sterken in mijn natuurlijke intuïtie, mijn oerkracht om te baren vanuit vertrouwen, en die mijn wensen tijdens de bevalling zou bewaken. Ik stuitte op Anne’s website. Haar verhaal sprak me erg aan: een mama van drie, met een sterke overtuiging van het natuurlijke proces van geboorte, iemand die vanuit eigen ervaring gegroeid is in vertrouwen in je lichaam, met moederlijke intuïtie en met vertrouwen in het baringsproces. Een persoonlijke drive om andere zwangere vrouwen bij te staan om te groeien in dit vertrouwen.


Niet veel later stond ze aan onze deur om kennis te maken. En impliciet voelde ik toen al aan dat zij diegene zou kunnen zijn, bij wie ik me volledig durfde te geven, en die mijn angsten omtrent de bevalling zou kunnen wegnemen. Haar warme, zachte uitstraling, haar bescheidenheid, in combinatie met haar krachtige vertrouwen in het moederlijke lijf gaven hierin voor mij de doorslag. Het klikte direct goed. Ja, haar wilde ik graag bij me hebben op één van de meest intieme momenten: de geboorte. Ook mijn partner voelde na de eerste ontmoeting met Anne dat haar begeleiding ons veel zou kunnen brengen en voelde hierin veel vertrouwen. We planden een aantal gesprekken waarin we uitgebreid stil stonden bij wie wij zijn en hoe we naar zwangerschap en geboorte kijken. Ook bespraken we onze wensen en onze angsten rondom de zwangerschap en geboorte. Tussen die gesprekken door nam ze regelmatig even contact op om te polsen hoe ik me voelde en hoe het met ons ging. Ik voelde dat ze oprecht betrokken was, vanuit haar hele zijn. Ze bracht me thee die mijn lichaam optimaal zou voorbereiden op de bevalling en bracht verschillende hulpmiddelen mee voor een spoedig postpartum herstel, zoals een kamille spoeling.


Ook reikte ze ons oefeningen aan zodat we ons als gezin nog bewuster konden voorbereiden op een fijne bevalling en de verwelkoming van ons nieuwe kindje. Zo maakten we een geboorteplan, een affirmatie slinger met uitspraken die mij zouden sterken, en liet ze mij en mijn partner bewust tijd vrijmaken om door middel aanraking en massage nog dichterbij elkaar te komen in die laatste weken voor de bevalling. Zo vanzelfsprekend, en toch zo snel vergeten. Hierdoor heb ik heel warme gevoelens van die laatste weken, in voorbereiding op, waarin ik en mijn partner samen bewust stilstonden bij deze bijzondere transitie. Ik besprak met Anne ook mijn angsten omtrent de verloskundige zorg, waar ik weinig vertrouwen in bleek te hebben. Ze liet me inzien dat ik mocht vertrouwen op mijn gevoel en om dit serieus te nemen, en om hier iets mee te doen. En dat hier nog steeds tijd voor was, ook al was ik inmiddels al 37 weken zwanger. Hierdoor vond ik de moed om aan het einde van mijn zwangerschap nog naar een andere verloskundigen praktijk over te stappen, wat voor mij de beste beslissing ooit bleek, omdat ik bij deze praktijk veel meer vertrouwen voelde. Zonder Anne had ik waarschijnlijk niet gehandeld op dit gevoel en was mijn bevalling mogelijk heel anders verlopen. Anne was bovendien heel actief betrokken bij de verloskundige zorg, door vanuit eigen initiatief ook kennis te maken met de praktijk en de zorg en de verwachtingen onderling af te stemmen. Ook legde ze uit eigen beweging contact met het ziekenhuis om onze vragen op te helderen. Zo maakte ze afspraken met het ziekenhuis om als doula aanwezig te mogen zijn, ook tijdens een Corona golf, indien we toch naar het ziekenhuis zouden moeten gaan. Op een vrijdag middag kreeg ik weeën. Ik liet het haar weten, en besloot nog rustig af te wachten totdat het door zou zetten. Na het breken van de vliezen wilde ik graag dat ze zou komen. Ze was er binnen mum van tijd. Ik herinner me nog goed haar warme stem en zachte toenadering, met volle vertrouwen in mijn proces, terwijl ik inmiddels diep in weeën-activiteit was verzonken. Ze hielp me mijn heftige rug-weeën te kunnen dragen en moedigde me aan te veranderen van houding zodat de uitdrijving op natuurlijke wijze soepeler zou verlopen. Ze ontnam mijn partner veel praktische zaken, waaronder het klaarzetten van spullen en het vullen van het beval-bad, waardoor hij enorm werd ontzorgd en in plaats daarvan bij mij kon blijven. Ook bleef ze voortdurend de intieme sfeer thuis te bewaken.


Ze overlegde met de verloskundige en was zo daadkrachtig om de aanwezigen de kamer uit te sturen, zodat de rust weder kon keren en ik even alleen kon zijn met mijn partner. Hierdoor kon hij zelf veel meer onderdeel zijn van de bevalling, in plaats van het zelf moeten bewaken van het proces. Hij voelde zich er daardoor niet alleen voor staan. Naast het bewaken van de sfeer maakte ze ook foto's, wat mijn grote wens was, en moedigde me aan om -ondanks mijn angst voor hevigere weeën- toch nog in het bevalbad te gaan, waar ik ons kindje zo graag in wilde ontvangen. En dat bleek zo'n verademing.. Ik ben haar ontzettend dankbaar dat ze me hierop wees en me over de drempel hielp. Zonder haar had ik het bad waarschijnlijk aan me voorbij laten gaan. Door haar hebben we ons kindje sereen en liefdevol in het warme water mogen verwelkomen en zelf kunnen aanpakken. Na de geboorte bleef ze zolang we nodig hadden totdat wij zelf aanvoelden dat we het alleen zouden redden. De dagen daarna bleef ze op afstand aanwezig om te vragen hoe het met ons ging, wat voor mij heel waardevol bleek in tijden van Corona, waarin sociale steun en aanwezigheid van geliefden niet zo vanzelfsprekend zijn. Ze bleef meedenken en gaf me tips en advies in de kraamweek, en kwam ook langs om ons kindje te bewonderen en de bevalling na te bespreken.


Vooraf hadden we nooit kunnen denken hoe waardevol doula begeleiding kan zijn. Anne's warmte, vrouwelijke (en moederlijke) intuïtie en volle vertrouwen in het barende lichaam hebben ervoor gezorgd dat wij zelf ook in vol vertrouwen de bevalling zijn doorgegaan. Anne, we zijn je eeuwig dankbaar, en hopen dat nog veel meer andere zwangere vrouwen de kans krijgen om je te ontmoeten. Van nature heb je alles in je wat je je bij een doula voorstelt, en meer.

- Amy, maart 2021 -

Niet veel later stond ze aan onze deur om kennis te maken. En impliciet voelde ik toen al aan dat zij diegene zou kunnen zijn, bij wie ik me volledig durfde te geven, en die mijn angsten omtrent de bevalling zou kunnen wegnemen. Haar warme, zachte uitstraling, haar bescheidenheid, in combinatie met haar krachtige vertrouwen in het moederlijke lijf gaven hierin voor mij de doorslag. Het klikte direct goed. Ja, haar wilde ik graag bij me hebben op één van de meest intieme momenten: de geboorte. Ook mijn partner voelde na de eerste ontmoeting met Anne dat haar begeleiding ons veel zou kunnen brengen en voelde hierin veel vertrouwen. We planden een aantal gesprekken waarin we uitgebreid stil stonden bij wie wij zijn en hoe we naar zwangerschap en geboorte kijken. Ook bespraken we onze wensen en onze angsten rondom de zwangerschap en geboorte. Tussen die gesprekken door nam ze regelmatig even contact op om te polsen hoe ik me voelde en hoe het met ons ging. Ik voelde dat ze oprecht betrokken was, vanuit haar hele zijn. Ze bracht me thee die mijn lichaam optimaal zou voorbereiden op de bevalling en bracht verschillende hulpmiddelen mee voor een spoedig postpartum herstel, zoals een kamille spoeling.

Ook reikte ze ons oefeningen aan zodat we ons als gezin nog bewuster konden voorbereiden op een fijne bevalling en de verwelkoming van ons nieuwe kindje. Zo maakten we een geboorteplan, een affirmatie slinger met uitspraken die mij zouden sterken, en liet ze mij en mijn partner bewust tijd vrijmaken om door middel aanraking en massage nog dichterbij elkaar te komen in die laatste weken voor de bevalling. Zo vanzelfsprekend, en toch zo snel vergeten. Hierdoor heb ik heel warme gevoelens van die laatste weken, in voorbereiding op, waarin ik en mijn partner samen bewust stilstonden bij deze bijzondere transitie. Ik besprak met Anne ook mijn angsten omtrent de verloskundige zorg, waar ik weinig vertrouwen in bleek te hebben. Ze liet me inzien dat ik mocht vertrouwen op mijn gevoel en om dit serieus te nemen, en om hier iets mee te doen. En dat hier nog steeds tijd voor was, ook al was ik inmiddels al 37 weken zwanger. Hierdoor vond ik de moed om aan het einde van mijn zwangerschap nog naar een andere verloskundigen praktijk over te stappen, wat voor mij de beste beslissing ooit bleek, omdat ik bij deze praktijk veel meer vertrouwen voelde. Zonder Anne had ik waarschijnlijk niet gehandeld op dit gevoel en was mijn bevalling mogelijk heel anders verlopen. Anne was bovendien heel actief betrokken bij de verloskundige zorg, door vanuit eigen initiatief ook kennis te maken met de praktijk en de zorg en de verwachtingen onderling af te stemmen. Ook legde ze uit eigen beweging contact met het ziekenhuis om onze vragen op te helderen. Zo maakte ze afspraken met het ziekenhuis om als doula aanwezig te mogen zijn, ook tijdens een Corona golf, indien we toch naar het ziekenhuis zouden moeten gaan. Op een vrijdag middag kreeg ik weeën. Ik liet het haar weten, en besloot nog rustig af te wachten totdat het door zou zetten. Na het breken van de vliezen wilde ik graag dat ze zou komen. Ze was er binnen mum van tijd. Ik herinner me nog goed haar warme stem en zachte toenadering, met volle vertrouwen in mijn proces, terwijl ik inmiddels diep in weeën-activiteit was verzonken. Ze hielp me mijn heftige rug-weeën te kunnen dragen en moedigde me aan te veranderen van houding zodat de uitdrijving op natuurlijke wijze soepeler zou verlopen. Ze ontnam mijn partner veel praktische zaken, waaronder het klaarzetten van spullen en het vullen van het beval-bad, waardoor hij enorm werd ontzorgd en in plaats daarvan bij mij kon blijven. Ook bleef ze voortdurend de intieme sfeer thuis te bewaken.

Get inspired

Ze overlegde met de verloskundige en was zo daadkrachtig om de aanwezigen de kamer uit te sturen, zodat de rust weder kon keren en ik even alleen kon zijn met mijn partner. Hierdoor kon hij zelf veel meer onderdeel zijn van de bevalling, in plaats van het zelf moeten bewaken van het proces. Hij voelde zich er daardoor niet alleen voor staan. Naast het bewaken van de sfeer maakte ze ook foto's, wat mijn grote wens was, en moedigde me aan om -ondanks mijn angst voor hevigere weeën- toch nog in het bevalbad te gaan, waar ik ons kindje zo graag in wilde ontvangen. En dat bleek zo'n verademing.. Ik ben haar ontzettend dankbaar dat ze me hierop wees en me over de drempel hielp. Zonder haar had ik het bad waarschijnlijk aan me voorbij laten gaan. Door haar hebben we ons kindje sereen en liefdevol in het warme water mogen verwelkomen en zelf kunnen aanpakken. Na de geboorte bleef ze zolang we nodig hadden totdat wij zelf aanvoelden dat we het alleen zouden redden. De dagen daarna bleef ze op afstand aanwezig om te vragen hoe het met ons ging, wat voor mij heel waardevol bleek in tijden van Corona, waarin sociale steun en aanwezigheid van geliefden niet zo vanzelfsprekend zijn. Ze bleef meedenken en gaf me tips en advies in de kraamweek, en kwam ook langs om ons kindje te bewonderen en de bevalling na te bespreken.


Vooraf hadden we nooit kunnen denken hoe waardevol doula begeleiding kan zijn. Anne's warmte, vrouwelijke (en moederlijke) intuïtie en volle vertrouwen in het barende lichaam hebben ervoor gezorgd dat wij zelf ook in vol vertrouwen de bevalling zijn doorgegaan. Anne, we zijn je eeuwig dankbaar, en hopen dat nog veel meer andere zwangere vrouwen de kans krijgen om je te ontmoeten. Van nature heb je alles in je wat je je bij een doula voorstelt, en meer.

- Amy, maart 2021 -