"Ik ben er voor je,

met heel mijn hart"


Hoi, welkom!

Wat leuk dat je mijn website gevonden hebt. Ik zal me hier kort voorstellen. Mijn naam is Anne Salet, geboren in 1987. Aandacht voor mens, dier en natuur zijn altijd heel belangrijk geweest tijdens mijn opvoeding en nu nog.

In 2008 ontmoette ik mijn man Bas en samen met onze drie kindjes wonen wij in Nijmegen. In 2015 ging onze kinderwens (na lang proberen en een miskraam) in vervulling, onze zoon Abel werd geboren. Daarna werd in 2017 onze dochter Kaat en in 2019 onze zoon Toon geboren. Het proces van zwanger willen worden, zwanger zijn, bevallen en mama en/of papa worden vind ik heel bijzonder! Je leert jezelf en elkaar op een heel andere manier kennen, je ontdekt je sterke kanten maar ook hoe kwetsbaar je kunt zijn. Tijdens mijn zwangerschappen kreeg ik inzichten waar ik van te voren niet wist dat ik ze had, ik kon makkelijker beslissingen nemen over zaken die 'echt' belangrijk zijn in het leven.

Door mijn eigen zwangerschappen, baringen en moederschap ontwikkelde ik steeds meer bewondering voor het vrouwelijk lichaam en de interesse in de geboortezorg. Ik voel de passie om vrouwen te laten zien hoe magisch dit proces is en hoe jouw partner hier een belangrijke rol in kan hebben.

Mijn visie

Hoe mooi zou het zijn als de geboortezorg, maar ook de gezondheidszorg een meer holistische blik krijgt? Waarin we 'echt' kijken naar hoe het met je gaat en wat je nodig hebt. Dat is precies wat ik als doula doe. Wat heb jij nodig tijdens de zwangerschap, de geboorte en de kraamtijd. Hierbij vind ik het belangrijk om een luistert oor te bieden. Dat er iemand is waarbij jij je verhaal kwijt kunt en die met je mee denkt. Ik denk mee, voel en kijk wat nodig is en pas daar mijn sessies op aan. Ieder traject is daarom anders.  De essentie zit in de persoonlijke aandacht. 

Kijk je op tegen de geboorte? Of kijk je er juist naar uit? Ik help je vertrouwen op jou innerlijke kracht, zodat jij je tijdens de baring helemaal op jezelf kunt focussen en je eventuele partner op jou en de omgeving.  Ben ik bij de geboorte, dan focus ik me op jou en je partner. Zodat jullie met een vertrouwd gevoel kunnen genieten van de geboorte, het verwelkomen van jullie kindje en het omschakelen naar de rol als ouders. 

Heb je een partner, hij/zij heeft een super belangrijke rol tijdens de geboorte. Niet alleen voor het aanmaken van bevallingshormonen maar ook voor steun en vertrouwen. Jullie kennen elkaar als de beste, als partner ben je de veilige thuis haven waarbij je vrouw zich veilig kan voelen. De rots in de branding. Maar hoe doe je dat? Ook daar help ik je bij een gaan we opzoek naar de manier die bij jullie past. 

Ik vind baren het mooiste wat er is. Natuurlijk is het intens, maar als jij je goed voorbereid, verdiept en vertrouwen hebt in jezelf, kun jij dit!

Geboorte ervaringen

De drie geboortes van onze kinderen waren magisch! In deze reis heb ik veel geleerd over mezelf, het geboorte proces en over de keuzes die je hebt.

Tijdens mijn eerste twee baringen was ik te weinig bewust van het feit dat ik in mijn beval bubbel moest stappen. Ik liet alles op me af komen, dacht 'hier is mijn lichaam voor gemaakt' en dacht dat die bubbel vanzelf zou komen, ik bleef vriendelijk tegen iedereen en daardoor kwam die bubbel niet...

Je moet echt naar binnen keren en je afsluiten van de buitenwereld. Dat heb ik bij de derde baring ervaren. Mijn eerste twee kinderen zijn met een keizersnede geboren wegens niet vorderende ontsluiting (een lange ontsluitingsfase waarbij ik dus niet in mijn bubbel stapte) maar ook deze geboortes waren bijzonder.

Bij ons derde kind was ik er nog steeds van overtuigd dat ik het kon, voelde me vol vertrouwen, ontspannen, had me verdiept in het proces en had de regie over mijn baring. Ons derde kindje is op een prachtige, vaginale manier in bad geboren (VBA2C).


Persoonlijk

Van jongs af aan zijn er onderwerpen die telkens terug keren in mijn leven. Ik ben idealistisch en vooruitstrevend en wil me daar graag voor inzetten.

Zo heb ik Sociaal Cultureel Werk en de Kunstacademie in Utrecht (HKU Fine Art) gestudeerd. Bij beide opleidingen kwamen de onderwerpen; 'mensenrechten, informeren over andere culturen en aandacht voor dier en natuur' vaak aanbod. Om zo meer inzicht te geven in de diversiteit van onze samenlevingen, de wereld om ons heen en hoe mooi deze is.  

Voordat ik werkte als Doula, was ik vooral actief binnen de kunsten. Ik heb jaren gewerkt als Floormanager en vrijwilligers-coördinator in een museum en zorgde ervoor dat binnen de tentoonstellingsruimte en evenementen in het museum, alles goed verliep. Daarin waren aandacht voor het individu, aandacht voor esthetiek in de ruimte, accuraat en rustig handelen bij calamiteiten en overzicht behouden mijn sterke kanten. Ik heb dit werk altijd met veel plezier gedaan.

Toen onze kinderwens groeide, ik zwanger was, beviel en moeder werd ontstond de passie om vrouwen en hun eventuele partners te laten zien hoe magisch dit proces is. Hoe wonderlijk we in elkaar zitten, hoe veel zelfvertrouwen en kracht een baring je kan geven en dat je ook in het moederschap je intuïtie mag volgen en je onzekerheden mag tonen. Voor mij komt dit alles samen in het beroep als Doula en zoals ik dit invul. Ik heb mijn passie helemaal gevonden en het mooie is, dat dit helemaal niet als werken voelt!


Onderwerpen die ik belangrijk vind zijn mensenrechten, vluchtelingen, dierenrechten, milieu en duurzaamheid. Kruiden en de medicinale werking daarvan vindt ik interessant. 

Mijn droom is om ooit zelfvoorzienend te worden, waarbij we ons eigen voedsel verbouwen en zelf energie opwekken. Het mooist zou dit zijn in combinatie met meerdere mensen en het delen van bijvoorbeeld werkplaatsen en ateliers. Voorlopig blijft het nog bij een droom, ik ben reuze benieuwd of dit werkelijkheid gaat worden :)

Opleidingen en bijscholing

 • 2020 - 2021: Opleiding tot Doula - Holoshuis Utrecht

 • 2021: Doula trainings weekend - Annelies Mulder; Mamalogisch

 • 2021: Bengkung Belly Binding cursus - Mirjam Heemskerk

 • 2021: Rebozo Massage cursus - Massage Academie

 • 2021: Ontspanningsmassage - Anand Massage Opleiding

 • 2021: Training Kraambed massage en massage bij een verliesgeboorte -                    BiA Doula training,  Embracing Birth NL en Marlies Phielix

 • 2021: Workshop Fysiologisch bevallen voor doula's - Rebekka Visser

 • 2021: Rebozo Sluitingsritueel - Christine Derksen; De Geboortenis

 • 2021: Moxa therapie - Zonnevlecht opleidingen

 • 2022: Yoni Steam Facilitator - Nurdan Atasever-van Harten; Bella Mama

 • 2022: Yoni Steam cursus - Alruina

 • 2022: Cursus Spinning Babies - Jennifer Walker

 • 2022: Welnessmassage totaal - Massage Academie Nederland

 • 2022: Workshop Challenging Births- preventing and solving childbirth                        difficulties - Naoli Vinaver (Mexicaanse verloskundige) - Geboortenis

 • 2022: Cupping Massage - Massage Academie

 • 2022/2023: Masterclasses Vraag de Vroedvrouw - Vroedvrouw Margot

 • 2023: Symposium 'Less is More - van Angst naar Vertrouwen' door ENCA                  Nederland. Get inspired

"Met trots deel ik hieronder mijn ervaringsverhalen met de wereld, om vrouwen te laten zien dat zij dit echt kunnen".

Bevallen na twee keizersnedes

In deze podcast vertel ik mijn bevallingsverhalen en voorbereiding op een VBA2C.

Blog

Moeder worden

Ik wist altijd al dat ik moeder wilde worden...

Blog over de transitie die ik doormaakte tijdens mijn zwangerschappen, geboortes, tot nu.

Dagboek

Birthbook is hét boek om de ervaringen rondom jouw bevalling in vast te leggen en te vereeuwigen. Ik sta er in met mijn VBA2C ervaring.

Blog Dalalou

Positief ervaringsverhaal (VBA2C)

Voor Dalalou schreef ik een stuk over mijn vbac ervaring bij ons derde kindje.

Home > Meer > Over Anne